Dit kan je met een PrestaShop multistore

Er zijn veel vragen over, wat is PrestaShop multistore precies en hoe werkt het? Tijd om dat eens uit te leggen.

Wanneer PrestaShop multistore gebruiken?

Je assortiment met producten verkoop je in meerdere landen, via aparte domeinnamen. Bijvoorbeeld mijnshop.nl en myshop.com. Je productaanbod is in beide shops (ongeveer) hetzelfde. Toch kan je per shop belastingen, verzendkosten en overige zaken van elkaar scheiden en werk je vanuit 1 backoffice. Product A verkoop je namelijk in beide shops. Handig voor de voorraad en het overzicht!

Design voor een multistore

Qua template (hoe de shop er visueel uitziet) is het handig te kiezen met een multistore voor een design dat universeel is voor alle shops, uiteraard kan het kleurgebruik en de tekst op je homepage wel verschillend zijn.

Wanneer niet?

Heb je meerdere webshops en is het productaanbod echt compleet verschillend? Zoals bijvoorbeeld een webshop met kinderkleding en een webshop in auto-onderdelen, dan is het voordeel van een webshop met multistore er eigenlijk niet.

Zodra je type klanten en de producten zo verschillend zijn heeft het werken vanuit 1 backoffice geen voordelen. Ook zien beide shops er niet visueel identiek uit, waardoor je niet 1 template kunt gebruiken.

Wat kan ik nu het beste kiezen?

Wij adviseren vaak een multistore als je type producten redelijk hetzelfde zijn of als je het aanbod op meerdere domeinnamen/landen wil aanbieden. Heb je ons advies nodig of het handig is een webshop te laten maken met PrestaShop 1.7 multistore? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer blogs

Help! We worden allemaal gehackt Geen paniek, maar het zou in theorie kunnen. Heel veel computers, websites en webshops zijn nog steeds onveilig. Wij van...

Lees meer

Het aanbod en verschil tussen e-commerce software is enorm. Op deze pagina ga ik het verschil uitleggen tussen Open source en SaaS webshop software. Achteraf...

Lees meer