Headless website met Statamic

Headless commerce koppelt de voorkant / presentatielaag van een website los van de achterkant. Zo gebruiken ontwikkelaars de gewenste front-end technologie en zijn minder afhankelijk van beperkingen en traditionele databases. Wij realiseren headless websites met Statamic.

Wat is Statamic?

Statamic is de software die jouw helpt met het maken van een eigen website, maar jouw toch de macht geeft om zelf de inhoud te bepalen en de opmaak aan te passen.

Dit geeft enorm veel voordelen zoals:
1. Flexibiliteit in de vormgeving van de website.
2. Meer grip op de architectuur.
3. Meer snelheid bij internationale ambities, omnichannel en koppelingen.
4. Snelheid. Headless oplossingen zijn supersnel geladen en geven een vloeiende beleving tijdens het gebruik van de website.

De techniek / API

Met nieuwe API technieken worden een aantal gegevens van Statamic zoals opmaak en inhoud verzameld als pakketjes die heel klein en snel zijn. Alleen noodzakelijke gegevens zijn bereikbaar in de API. De voorkant van de website haalt deze gegevens in 1 keer op bij het laden van de website.

Het framework en het principe headless bestaan al een hele tijd. Vanaf nu is het eenvoudig en snel in gebruik en een beter alternatief dan bijvoorbeeld WordPress. Echter is dit altijd afhankelijk van je project en de wensen.

Wat dan de nadelen naast alle voordelen zijn? De setup is zeker wat complexer in het begin wat betekent dat de startinvestering iets hoger zal zijn. Maar uiteindelijk is headless veel toekomstbestendiger en betaalbaarder in de jaren erop. Je kan de voorkant van je website updaten of compleet veranderen maar de backend ongemoeid laten.

Laravel Statamic

Laravel Statamic is een krachtig, maar gebruiksvriendelijke headless content management systeem (CMS) gebouwd op Laravel, een populaire PHP-webapplicatieframework. Het is ontworpen om het maken en beheren van websites eenvoudig te maken, zelfs voor mensen zonder technische achtergrond. In plaats van complexe codering, biedt Statamic een intuïtieve interface waar gebruikers inhoud kunnen toevoegen, bewerken en organiseren met slepen en neerzetten. Het systeem maakt gebruik van flexibele sjablonen en widgets, waardoor het aanpassen van de lay-out en functionaliteit gemakkelijk is. Bovendien biedt het krachtige zoekmogelijkheden en geoptimaliseerde prestaties voor snelle websites. Met Statamic kunnen zelfs beginners professioneel ogende websites bewerken zonder gedoe.

Headless web project starten?

Een state of the art website is een headless website. Nu en in de toekomst is dit een super goede ontwikkeling voor schaalbaarheid en zo profiteer je van maximale flexibiliteit. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op dan vertellen wij je graag meer en laten we een demo zien!

Bel ons Mail ons