A/B testen, PrestaShop webshop AB testing

Door te blijven optimaliseren ontstaat er groei, stilzitten heeft nog nooit iets opgeleverd.

Wat is A/B testing?

Het testen van 2 web elementen om uit te vinden welke van de 2 het beste werkt.
Het werkt altijd met variant A en B. De resultaten van een A/B test geven je inzicht om elementen van je PrestaShop webshop te verbeteren of zo te laten.

Stel we hebben een call to action button op de productpagina van een webshop. We willen met een A/B test kijken wat het beste werkt. Zie de illustratie hieronder:
A/B testing webwinkel

A/B testing webwinkel

Een voorbeeld
Misschien werkt de productpagina voor de bezoekers beter met de productfoto in het midden. Werkt de “In winkelwagen” button beter in de juiste kleur. Wil je dit uittesten? Dan is A/B testing wat voor jou! Eenvoudig en veilig de varianten testen voordat de definitieve wijzigingen worden doorgevoerd in de website.

Dit heb je nodig

Om te beginnen een tool/module dat een A/B testing opzetten mogelijk maakt.
Het beste is om een internetbureau te vragen om advies en om samen een a/b test op te zetten. A en B testen is geen onzin. Een website of webshop verbeteren waardoor jouw bezoekers eerder bestellen en op je website blijven is het doel.

Meer blogs

De keuze voor betrouwbare webhosting In de huidige digitale wereld is het hebben van een online aanwezigheid bijna een vereiste voor elk bedrijf of individu...

Lees meer

Na het plaatsen van een bestelling in een webshop is er de bedankpagina, hier komt de bezoeker na betaling vaak op terecht. De laatste pagina...

Lees meer