Shopware webshop

Er is veel software waarmee je een webshop kunt laten maken. Wij als Tajriba zijn gefocust op PrestaShop maar bieden ook Shopware aan. Shopware is een Duits softwarebedrijf dat is opgericht in 2000. Het bedrijf ontwikkelt e-commerce platformen voor webshops en heeft kantoren in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten. Shopware 6 is de laatste versie van het platform en is ontwikkeld met de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Het platform biedt een breed scala aan mogelijkheden voor webshops, van marketing- en verkooptools tot integraties met andere systemen en platformen.

Shopware webshop laten maken

Een van de voordelen van Shopware 6 is dat het een modulair platform is, wat betekent dat je extra functionaliteiten en integraties kunt toevoegen aan je webshop door middel van plugins en extensies. Dit geeft je de flexibiliteit om je webshop aan te passen aan de specifieke behoeften van je bedrijf en je klanten.

Shopware 6 biedt ook een aantal handige marketing- en verkooptools, zoals e-mailmarketing, cross-selling, upselling en kortingscodes. Dit kan helpen om je verkoop te verhogen en je klanten tevreden te houden.

Shopware 6 is een open-source e-commerce platform dat wordt gebruikt door webshops over de hele wereld. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface voor zowel de beheerders van de webshop als de klanten die de webshop bezoeken.
Een van de voordelen van Shopware 6 is dat het een modulair platform is, wat betekent dat je extra functionaliteiten en integraties kunt toevoegen aan je webshop door middel van plugins en extensies. Dit geeft je de flexibiliteit om je webshop aan te passen aan de specifieke behoeften van je bedrijf en je klanten.

Het platform biedt ook de mogelijkheid om meerdere talen en valuta’s toe te voegen, wat handig kan zijn als je webshop gericht is op internationale klanten.

Voorbeeld merken zijn Hermie.com , De Rijksmuseumshop en Crocs die werken met Shopware.

Shopware functies

Productbeheer: Met Shopware 6 kun je gemakkelijk nieuwe producten toevoegen aan je webshop, met inbegrip van afbeeldingen, beschrijvingen, prijzen en andere relevante informatie. Je kunt ook bestaande producten bewerken en verwijderen en verschillende productvarianten maken, zoals verschillende kleuren of maten.

Bestellingen en verzending: Shopware 6 biedt tools voor het beheren van bestellingen, zoals het bijhouden van voorraad, het toevoegen van verzendkosten en het versturen van bevestigings- en herinnerings-e-mails naar klanten. Je kunt ook verschillende verzendmethoden aanbieden, zoals standaardpost of koeriersdiensten. Betalingen: Shopware 6 biedt ondersteuning voor verschillende betaalmogelijkheden, zoals i

Klantenbeheer: Shopware 6 biedt tools voor het beheren van klanten, zoals het bijhouden van bestellingen en contactgegevens en het aanbieden van klantenaccounts. Je kunt ook e-mailmarketingcampagnes opzetten en klanten targeten met gerichte aanbiedingen en nieuwsbrieven.

Marketing en verkoop: Shopware 6 biedt verschillende marketing- en verkooptools, zoals cross-selling, upselling, retargeting en kortingscodes. Je kunt ook integraties maken met externe marketingplatforms, zoals Google Ads en Facebook Ads.

Zoekmachineoptimalisatie: Shopware 6 is goed geoptimaliseerd voor zoekmachines, wat betekent dat je webshop goed zal scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit kan helpen om meer bezoekers naar je webshop te trekken en om meer verkopen te realiseren.

Shopware nadelen

Een nadeel van Shopware 6 is dat het soms wat complex kan zijn om te gebruiken voor mensen die niet vertrouwd zijn met e-commerce platformen. Het kan enige tijd duren om te leren hoe je het platform het beste kunt gebruiken en om aan de slag te gaan met het toevoegen van nieuwe producten en het beheren van je webshop. Daarnaast heeft het minder standaardfuncties dan PrestaShop.

Vragen? Neem dan contact op
Shopware webshop laten maken

Shopware webshop laten maken?

Stefan Dijkstra - PrestaShop developer

Bij Tajriba zijn wij bekend met de technieken voor een Shopware 6 webshop.Vragen of is er twijfel tussen Shopware en bijvoorbeeld PrestaShop, dan bekijken wij graag samen welke e-commerce software het beste aansluit. Hiervoor neem je contact op en kan je een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Bel ons Mail ons