Wat is een POS systeem?

Wat betekent de term: POS?

Een POS of ook wel point of sale heeft een algemene betekenis: een plek waar transacties plaatsvinden. Zoals een winkel, stad of marktplein. Omdat dit de plekken zijn waar men verkoopt en koopt.

Winkeliers zien het anders: point-of-sale betekent meestal de plek rondom de kassa of toonbank. Point of sale wordt om die reden ook wel point of purchase genoemd.

POS-systeem wat is dat?

Een POS systeem of een Point of Sale systeem is online software dat winkeliers de toepassing aanbiedt om verkopen en voorraden te beheren.
Het Tajriba Kassa POS-systeem bestaat uit: online software beschikbaar via een computer, laptop of tablet met een koppeling met je bonprinter, barcodescanner en pinapparaat. Alles is online toegankelijk en wordt opgeslagen en gesynchroniseerd op een server.

De kassa uit the 80’s en 90’s


De klassieker. Exacte jaartal onbekend maar de term kassa is hier op z’n plaatst. Het weegt enorm veel en kan twee zaken:
1. bedragen kunnen worden ingetoetst.
2. de kassalade gaat open en je krijgt een bonnetje.
Kortom, heb je een ouderwetse kassa in je winkel dan kan je het beste ons even bellen!

Werk je nog met een oude kassa?
Tajriba Kassa is een Point of Sale systeem.

Meer blogs

Inleiding Tajriba experimenteert graag met de laatste gadgets. De afgelopen week heb ik met de nieuwe iPad Pro gewerkt. Verder hoort daar natuurlijk ook de...

Lees meer

Webcare, de klantenservice van uw webshop. Klanten kunnen bedrijven vaak contacteren via: e-mail, het contactformulier en per telefoon. Echter maken ruim 9.5 miljoen Nederlands gebruik...

Lees meer