PrestaShop of Magento webshop

Het aanbod en verschil tussen PrestaShop e-commerce software en Magento van Adobe.

Welk software pakket moet ik kiezen voor mijn webshop omgeving? Welke webshop software is nu beter en past perfect bij het type webshop dat ik wil starten?

Er zijn verschillende meningen over de verschillen tussen PrestaShop en Magento. Maar bij het downloaden en installeren van Magento merk je dat het een vrij zwaar pakket is en stelt Magento hoge eisen aan de hosting/server. De kosten voor een Magento webshop zijn dan vaak ook 2x keer hoger dan voor een PrestaShop webshop.

Prestashop vs Magento

PrestaShop is sneller, vraagt minder capaciteit en kan uiteindelijk betaalbaar opgeleverd worden. Extra functies zijn eenvoudig toe te voegen door modules te installeren.

Met PrestaShop is een webshop flexibeler te realiseren, gebruiksvriendelijker voor de eindgebruiker(s) en zonder licentiekosten.

Met PrestaShop 1.7 zijn de functies gelijk aan de functies van Magento en is er vanuit Magento geen community die de software ondersteund. Magento is namelijk overgenomen door Adobe en is steeds meer een commercieel product aan het worden.

Wij adviseren graag en geven eerlijk advies. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer blogs

Het is een bijzondere tijd. Minder bezoekers in fysieke winkels of winkels die al gesloten zijn. Veel mensen gaan nu niet op pad, maar bestellen...

Lees meer

Animaties op websites, hoe meer animaties en geknipper, hoe beter; leek het wel. “Leek”, want met animaties kwamen er ook langere laadtijden voor websites. En...

Lees meer