PrestaShop of Magento webshop

Het aanbod en verschil tussen PrestaShop e-commerce software en Magento van Adobe.

Welk software pakket moet ik kiezen voor mijn webshop omgeving? Welke webshop software is nu beter en past perfect bij het type webshop dat ik wil starten?

Er zijn verschillende meningen over de verschillen tussen PrestaShop en Magento. Maar bij het downloaden en installeren van Magento merk je dat het een vrij zwaar pakket is en stelt Magento hoge eisen aan de hosting/server. De kosten voor een Magento webshop zijn dan vaak ook 2x keer hoger dan voor een PrestaShop webshop.

Prestashop vs Magento

PrestaShop is sneller, vraagt minder capaciteit en kan uiteindelijk betaalbaar opgeleverd worden. Extra functies zijn eenvoudig toe te voegen door modules te installeren.

Met PrestaShop is een webshop flexibeler te realiseren, gebruiksvriendelijker voor de eindgebruiker(s) en zonder licentiekosten.

Met PrestaShop 8 zijn de functies gelijk aan de functies van Magento en is er vanuit Magento geen community die de software ondersteund. Magento is namelijk overgenomen door Adobe en is steeds meer een commercieel product aan het worden.

Wij adviseren graag en geven eerlijk advies. Bekijk onze pagina’s over PrestaShop en Magento.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Meer blogs

Als e-commerce bureau bekijken en onderzoeken wij ook andere webshops. In deze blogpost gaat het over de nieuwe webshop van blokker.nl. De webshop is vernieuwd...

Lees meer

Er zijn veel vragen over, wat is PrestaShop multistore precies en hoe werkt het? Tijd om dat eens uit te leggen. Wanneer PrestaShop multistore gebruiken?...

Lees meer