Platform laten maken

Het begint bij Marktplaats

Marktplaats.nl bestaat sinds 1999 in Nederland. Veel online platformen anno nu zijn eigenlijk websites waar je een advertentie op plaatst. Zoals Airbnb (vakantiehuizen huren) of Go Boony (campers huren).

Het aanbod op Markplaats is wel anders, het zijn vooral tweedehands producten. Nieuwe online platformen hebben geen tweedehands producten, het zijn eigendommen die je kunt huren voor een bepaalde periode. Zoals appartementen, huizen en campers. Dat is toch wat anders dan een tweedehands kast op het internet zetten. Een goed online platform vergt veel aandacht en heeft een goed aanbod nodig.

Steeds meer webshops zijn een platform

Wederverkopers en andere aanbieders die producten kunnen aanbieden op bijvoorbeeld bol.com, blokker.nl en meer online platformen. Dit is geen trend meer, het is de standaard geworden. Waarom dit goed werkt? Dit zijn websites waar de productengroepen zo divers zijn, dat een keukenmes van aanbieder A, B of C ook prima in het assortiment kan.

Het nadeel kan zijn dat er straks een overvloed aan producten is, en de eindconsument het niet meer als prettig online winkelen ervaart. Voor nu werkt het concept goed en heeft het voor consumenten voordelen.

Een maatwerk platform is geen webshop

Een online platform is een maatwerk webapplicatie gemaakt met een andere techniek dan een webshop. Webshops zijn webshops en gericht op consumenten (b2c) of bedrijven (b2b) die eigen producten online willen kopen. Het is toch vreemd als een eigen kledingmerk met een eigen webshop opeens ook de kleding van de concurrent gaat aanbieden?

Daarom is een platform wat anders dan een online webshop met alleen eigen producten. Niet iedereen kan en hoeft daarom een platform te beginnen. Of uw bedrijf hier geschikt voor is begint bij de structuur en bedrijfsstrategie. Wij adviseren en denken hierover graag mee.

Kenmerken voor een goede webapplicatie

  • Het werkt snel en eenvoudig.
  • Het proces om een advertentie te plaatsen bevat geen onnodige knelpunten.
  • Werkt op alle apparaten (smartphone, tablet en computer).
  • Geeft genoeg vertrouwen, werkt met verificaties en handmatige controles om de kwaliteit van het platform te waarborgen.
  • Heeft een goede klantenservice als er toch iets misgaat.
  • Gebruikt stabiele future-proof technologie en algoritmen zodat alles wat geautomatiseerd kan ook zo geregeld is.

Brainstormen, moeilijke zaken makkelijk oplossen?

Platform laten maken? Wij helpen graag met webapplicaties zoals een platform op maat. Stuur ons gerust een e-mail of bel ons op 0546 – 23 20 04.

Meer blogs

Wat is Tastyigniter? Tastyigniter is open-source software waarmee restaurants en afhaalrestaurants makkelijk een eigen platform kunnen opzetten. Gebruiksvriendelijk online bestel-, reserverings- en beheersysteem voor restaurants...

Lees meer

Bij Tajriba is onze missie de beleving tussen mensen en digitale oplossingen verbeteren. Dat doen we graag samen mèt onze klanten. Het succes van deze...

Lees meer