PrestaShop 9

Met PrestaShop versie 9 is er een nieuwe stap gemaakt in de ontwikkeling van de software.
Met ondersteuning voor PHP versie 8.1, Symfony 6 en een nieuwe admin interface. Wat gaat er veranderen? Wij werpen een blik op de nabije toekomst van de webshop software.

Technische architectuur

PrestaShop 8 is gebouwd op een technische architectuur die gebaseerd is op Symfony 2. Hoewel deze architectuur stabiel en schaalbaar is, is hij niet de meest moderne. PrestaShop 9 zal worden gebouwd op een nieuwe technische architectuur, gebaseerd op Symfony 6. Deze architectuur zal PrestaShop een aantal voordelen bieden, waaronder:

Verbeterde stabiliteit: Symfony 6 is een modernere framework met een aantal verbeteringen die de stabiliteit van PrestaShop zullen verbeteren.

Verbeterde schaalbaarheid: Symfony 6 is een schaalbaar framework dat PrestaShop in staat zal stellen om te groeien naarmate de behoeften van winkeliers veranderen.

Bedieningsgemak

PrestaShop 9 zal een nieuwe interface hebben die gebruiksvriendelijker en intuïtiever is. Deze interface zal gebruikmaken van moderne webdesignprincipes en zal winkeliers helpen om hun webwinkel gemakkelijker te beheren.

Functies

PrestaShop 9 zal een aantal nieuwe functies introduceren, waaronder:

Verbeterde zoekfunctie: De zoekfunctie van PrestaShop 9 zal verbeterd zijn, waardoor het gemakkelijker wordt voor klanten om de producten te vinden die ze zoeken.

Nieuw ontwerpsysteem: PrestaShop 9 zal een nieuw ontwerpsysteem hebben waarmee winkeliers hun webwinkel gemakkelijker kunnen aanpassen aan hun eigen behoeften.

Nieuwe klantenservicemodule: De klantenservicemodule van PrestaShop 9 zal nieuwe functies hebben om winkeliers te helpen om hun klanten beter te ondersteunen.

Nieuwe marketingmodule: De marketingmodule van PrestaShop 9 zal nieuwe functies hebben om winkeliers te helpen om hun webwinkel te promoten.

Slot

Dit zijn slechts enkele van de verwachte verschillen tussen PrestaShop 8 en PrestaShop 9. PrestaShop heeft nog geen officiële releasedatum aangekondigd voor PrestaShop 9, maar het wordt verwacht dat het in 2024 zal worden uitgebracht. Heb je vragen of wil je updaten? Neem dan contact met ons op.

Meer blogs

Je bent opzoek naar een kassasysteem om je producten te verkopen tijdens een beurs. Met de Tajriba Kassa en een internetconnectie kan je gemakkelijk verkopen...

Lees meer

Waarom een nieuwe website We maken al heel wat jaren websites en webshops voor verschillende bedrijven. Vaak was er daarom geen tijd voor onze eigen...

Lees meer