PrestaShop 8.0

Met PrestaShop versie 8 is er een nieuwe stap gemaakt in de ontwikkeling van de software.
Met ondersteuning voor de nieuwere versie van PHP en een nieuwe admin interface voor het toevoegen van producten.

Wat gaat er precies veranderen?


Updates van de technologie

PrestaShop 8 krijgt ondersteuning voor PHP versie 8. Aangezien vaak meer dan 70% van de code van webshops bestaat uit PHP-code is het verstandig de (snelle) ontwikkelingen en snelheidsverbeteringen te blijven volgen.

Vernieuwde product pagina

De nieuwe Backoffice-productpagina zal worden geïntroduceerd. Deze nieuwe pagina biedt verkopers een verbeterde gebruikerservaring en betere prestaties, vooral wanneer ze te maken hebben met een groot aantal combinaties en het ophogen van voorraad gaat veel makkelijker. Ontwikkelaars zullen ook profiteren van een volledig op Symfony gebaseerde pagina, met uitbreidbare formulieren en herbruikbare code.

Scheiding van het commerciële

In 2022 is er onderscheid tussen het open source-project en het gelijknamige bedrijf: PrestaShop 8 zal niet langer worden gebundeld met de PrestaShop Addons-marktplaats, en ook niet automatisch producten van PrestaShop (commerciële modules), en het is ook niet afhankelijk van bronnen die zijn geladen vanaf prestashop.com API’s. Dit betekent een grote sprong voorwaarts in de neutraliteit van het project, naarmate het werk aan een onafhankelijke ontwikkeling vordert.

Natuurlijk zal PrestaShop zijn producten en diensten blijven leveren. Met een duidelijke scheidingslijn tussen de commerciële insteek en het losstaande open-source project.

Wees gerust, in tegenstelling tot andere bedrijven, die ervoor hebben gekozen om hun open source-platforms te verlaten door ze te behandelen als spin-offs van hun eigen ontwikkelingen, zal PrestaShop zijn steun aan het open source-project voortzetten (en vergroten), en zijn toekomstige producten zullen blijven groeien.

Betere structuur bij lancering van nieuwere versies

Met een duidelijke termijn en versie nummers kunnen technologische ontwikkelingen beter en sneller bijgehouden worden.

Verder zullen toekomstige klantwachtwoorden veiliger worden met een nieuwe methode. Je klanten worden op hun scherm geadviseerd te kiezen voor een veiliger wachtwoord. Bijvoorbeeld als ze hun achternaam ook als wachtwoord invullen.

Wat gebeurd er met versie 1.7.X ?

Er blijven bugfixes komen en nog 1 jaar lang security updates nadat versie 8.0 gelanceerd is.

Dit zal uiteindelijk betekenen dat iedereen de overstap naar de nieuwste 8.0 versie moet ondergaan.
Echter is deze update minder ingrijpend dan een aantal jaren geleden. Upgraden van 1.7.8 naar 8.0 zou aanzienlijk eenvoudiger moeten zijn dan upgraden van 1.6 naar 1.7. Bestaande thema’s voor 1.7 moeten volledig compatibel blijven met deze nieuwe versie. Hoewel veel modules die met 1.7.8 werken, ook zonder wijzigingen met PrestaShop 8 zouden moeten werken, moeten sommige ervan mogelijk worden bijgewerkt, met name de modules die worden beïnvloed door bijgewerkte code of PHP 8-compatibiliteit.

Bekijk hier alle informatie over updaten naar PrestaShop 8.

Heb je vragen of ben je benieuwd of je nu moet wachten met updaten? Wij geven graag advies!

Meer blogs

Het uitzoeken van een internetbureau voor je webshop of website is helemaal niet gemakkelijk. Je kan veel zaken zelf regelen en iemand anders inzetten voor...

Lees meer

Je bestelt eten en drinken in een luxe restaurant. Je betaald vooraf de volledige rekening. Gek? Wij en Klarna vinden van wel! Daarom zijn we...

Lees meer