Template kopen of een maatwerk template laten maken?

Dit is een blogpost over het verschil tussen een “kant-en-klare” template en een maatwerk ontwerp voor je website of webshop. Alle voor- en nadelen op een rij.

De voordelen van een bestaande template kopen

Het is goedkoop! Er zijn duizenden templates die voor rond de €100,- te downloaden zijn. Vervolgens kan je deze aanpassen naar je eigen huisstijl. De templates komen vaak standaard met veel functies. Maar daar zit je dan ook aan vast…

De nadelen van een template kopen

Door de vele functies en plugins in een template wordt de website trager. Templates zijn afgestemd op alle behoeftes van potentiële gebruikers. De laadsnelheid van je website is een erg belangrijke rankingsfactor voor Google. Bezoekers willen wel een snelle website of webshop. Daarnaast zijn de SEO codes vaak niet aanwezig of slecht geimplementeerd.
Ook is alles vaak alleen in het Engels vertaald.

Een ander nadeel zijn de beperkingen. Doordat een template vaak erg groot is, zijn structurele aanpassingen lastig door te voeren. Daarom zijn deze wijzigingen en updates in de toekomst duurder.

Maatwerk ontwerp, een uniek design

De volgorde bij het ontwerpen van een maatwerk website is:
1. Overleggen over de doelgroep(en) en wat het doel is van de website
2. Met wireframes (digitale schetsen) de indeling bepalen
3. De wireframes worden vertaald naar een lay-out (met kleuren en illustraties)
Er zijn feedback momenten om zo samen het gewenste resultaat te bereiken
4. Vervolgens gaan wij dit technisch ontwikkelen en op maat bouwen

Wij zoeken altijd naar de balans tussen mooi en functioneel. Details in het ontwerp-proces worden toegelicht. Met deze bewezen werkwijze ontstaan er unieke WordPress websites en PrestaShop webshops.

Conclusie

Een maatwerk template/ontwerp is op de lange termijn voordeliger. Updates en aanpassingen in de toekomst zijn makkelijker en het belangrijkste voordeel: elk bedrijf is uniek en uw website of webshop moet dat eigenlijk ook zijn.

Voor meer informatie kunt u altijd een afspraak maken.

Meer blogs

Wie ben ik? Hoi! Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Wessel. Ik ben 20 jaar en ga naar het ROC van Twente. Hier...

Lees meer

Wat is Tastyigniter? Tastyigniter is open-source software waarmee restaurants en afhaalrestaurants makkelijk een eigen platform kunnen opzetten. Gebruiksvriendelijk online bestel-, reserverings- en beheersysteem voor restaurants...

Lees meer