PrestaShop of WooCommerce als platform

Waarom wij geen WooCommerce ondersteunen

Als website eigenaar kan je rondlopen met een idee. Het idee is vaak: hoe kan ik een webshop starten? Als je dan reeds WordPress gebruikt is het installeren van de populaire plugin WooCommerce een optie. De kortste route of beste route… Wij gaan voor de beste webshop!

Webshop software vergeleken

Zoals altijd met software kan het verschil in de details gaan zitten. Wij bieden alleen PrestaShop aan om een 100% goede ervaring en een goed product te leveren. PrestaShop is sinds het begin bedacht als professioneel e-commerce softwarepakket van A tot Z en volgens ons de beste route (en niet de kortste).

PrestaShop of Woocommerce

PrestaShop of Woocommerce

PrestaShop is software die speciaal is ontwikkeld voor de online verkoop. Deze software heeft alles in zich om webshops te beheren: productkenmerken, kortingsregels, voorraadbeheer, productbeheer, productvergelijking, pdf facturen, massale import en export van gegevens, statistieken, meerdere talen, btw-regels, aankoopproces in een of meerdere stappen, beheer van verschillende werknemers etc. Veel van deze functies zijn niet beschikbaar in WooCommerce, u heeft hiervoor extra plugins nodig.

Gemakkelijk en snel producten beheren

Een ander significant verschil is de snelheid van producten beheren en de eenvoud hiervan. Zo kan je makkelijk productprijzen in bulk aanpassen en is voor alle medewerkers het systeem makkelijk te begrijpen. PrestaShop is vanaf het begin bedacht als e-commerce platform.

Overstappen van Woocommerce naar PrestaShop behoort ook tot de mogelijkheden.

Beschikbaarheid modules

Prestashop, WooCommerce en Magento zijn alle drie uitgebreide systemen en er zijn gratis en betaalde modules beschikbaar. Hoewel dit er bij Magento en WooCommerce meer zijn dan bij Prestashop is er een ruim aanbod beschikbaar, zodat je een geschikte module altijd wel kan vinden!

De conclusie is: Wil je flink verkopen met je webshop, de jaren nadat je gestart bent niet tegen allerlei hindernissen aanlopen dan is woocommerce geen goed platform om een webshop te beginnen. Bekijk ook onze webshop checklist als je van plan bent een webshop te starten of bel ons voor meer informatie.

Meer blogs

Het is een bijzondere tijd. Minder bezoekers in fysieke winkels of winkels die al gesloten zijn. Veel mensen gaan nu niet op pad, maar bestellen...

Lees meer

Het begint bij Marktplaats Marktplaats.nl bestaat sinds 1999 in Nederland. Veel online platformen anno nu zijn eigenlijk websites waar je een advertentie op plaatst. Zoals...

Lees meer