Open source of SaaS webshop software

Het aanbod en verschil tussen e-commerce software is enorm.

Op deze pagina ga ik het verschil uitleggen tussen Open source en SaaS webshop software. Achteraf met de gebakken peren zitten kan je voorkomen!

Verschillen SaaS – Open source

 1. Open source software zoals PrestaShop is voor iedereen beschikbaar.
  Kies je voor open source dan is de webshop jouw eigendom. Om een goede webshop neer te zetten schakel je een internetbureau in.
 2. SaaS (Software as a service) is een huur licentie en je maakt gebruik van de dienst zoals die wordt aangeboden. Enkele aanbieders zijn: Lightspeed en CCV Shop.

Plus- en minpunten SaaS

 • In aanschaf relatief goedkoop
 • Weinig technische kennis nodig
  – De webshop is geen eigendom
  – Weinig schaalbaarheid bij groei
  – Maandelijkse kosten kunnen snel oplopen

Plus- en minpunten Open source

 • Veel functies en (betaalde) modules
 • Duizenden succesvolle PrestaShop webshops
 • Sneller inspelen bij groei
 • Ondersteuning en updates
  – In aanschaf duurder

Conclusie

SaaS is voor de beginner vaak een optie. Als je nog niet zo veel budget hebt is een maandelijks bedrag handig. Echter als de webwinkel groeit, komen er vroeg of laat beperkingen, meer kosten en ergernissen boven water…

Open source webshop met PrestaShop

PrestaShop is op dit moment het populairste e-commerce platform. Daarnaast draagt de actieve community bij aan snelle updates met verbeteringen en modules. Eenmalige kosten en weinig onderhoudskosten maken het interessant voor de startende en doorgewinterde webshop eigenaar.

Het is dus belangrijk je eisen en doelen te formuleren en dan de juiste oplossing te kiezen. Meer informatie en vrijblijvend advies inwinnen, neem dan contact met ons op.

Meer blogs

Wat betekent de term: POS? Een POS of ook wel point of sale heeft een algemene betekenis: een plek waar transacties plaatsvinden. Zoals een winkel,...

Lees meer

Het overnemen van een bestaande webshop is steeds populairder. Je hebt misschien interesse in een nieuwe uitdaging, zoekt meer manieren om te verkopen of gaat...

Lees meer