Wat is een POS systeem?

Wat betekent de term: POS?

Een POS of ook wel point of sale heeft een algemene betekenis: een plek waar transacties plaatsvinden. Zoals een winkel, stad of marktplein. Omdat dit de plekken zijn waar men verkoopt en koopt.

Winkeliers zien het anders: point-of-sale betekent meestal de plek rondom de kassa of toonbank. Point of sale wordt om die reden ook wel point of purchase genoemd.

POS-systeem wat is dat?

Een POS systeem of een Point of Sale systeem is online software dat winkeliers de toepassing aanbiedt om verkopen en voorraden te beheren.
Het Tajriba Kassa POS-systeem bestaat uit: online software beschikbaar via een computer, laptop of tablet met een koppeling met je bonprinter, barcodescanner en pinapparaat. Alles is online toegankelijk en wordt opgeslagen en gesynchroniseerd op een server.

De kassa uit the 80’s en 90’s


De klassieker. Exacte jaartal onbekend maar de term kassa is hier op z’n plaatst. Het weegt enorm veel en kan twee zaken:
1. bedragen kunnen worden ingetoetst.
2. de kassalade gaat open en je krijgt een bonnetje.
Kortom, heb je een ouderwetse kassa in je winkel dan kan je het beste ons even bellen!

Werk je nog met een oude kassa?
Tajriba Kassa is een Point of Sale systeem.

Meer blogs

In deze blog gaan we kijken naar de belangrijkste grafisch webdesign trends die we in 2020 gaan zien in online- en offline ontwerpen. Elke ontwerper...

Lees meer

Het financiƫle plaatje en de omzetcijfers zijn voor je onderneming van groot belang. Met Tajriba Kassa heb je een kassasysteem, voorraadbeheer en webshop in de...

Lees meer