Softwarebedrijf SD Webdesign wordt Tajriba

Persbericht: Softwarebedrijf SD Webdesign wordt Tajriba
Na ruim tien jaar gaat SD Webdesign verder onder de nieuwe naam Tajriba. Het team en het kantoor in Almelo blijven onveranderd.
Oprichter Stefan Dijkstra legt uit: “Ooit begonnen op mijn 16e en nu is het tijd voor focus en een nieuwe naam!”

Na 13 jaar tijd voor wat nieuws
Stefan: “Met meerdere bedrijfsnamen en de supersnelle ontwikkelingen op het gebied van online oplossingen was het tijd om terug te kijken en te focussen. De 13 jaar zijn immers voorbij gevlogen. Ik heb gekeken, waar zijn we als bedrijf echt goed in en zijn onze diensten samen te voegen onder 1 nieuwe naam? Dat is gelukt, Tajriba is vanaf 31 augustus de nieuwe naam.”

De betekenis van Tajriba
De naam heeft meerdere betekenissen, het is namelijk een vertaling van de woorden beleving, ervaring en experiment. Het woord is vertaald vanuit de taal Swahili. Nadat je het een paar keer hebt gelezen of gehoord, blijft de naam zeker hangen. Met deze unieke naam zijn ook de internationale ambities mogelijk, want het team (gemiddelde leeftijd 25 jaar) timmert goed aan de weg.

Het nieuwe logo
Het logo is gebaseerd op de kenmerken: snelle communicatie, nuchterheid en kennis van zaken. Bij Tajriba werken ook nuchtere en rustige types maar het Tajriba logo bevat daarentegen wel een opvallende letter T. Hoe zit dat?

“Je ziet veel logo’s met alleen een lettertype en zonder opvallende elementen, ik wilde graag een logo creëren die niet te standaard werd. De opvallende T kan als symbool gebruikt worden. Door alles in kleine letters te doen en de kleur blauw straalt het als geheel vertrouwen en toch bescheidenheid uit. Verder hebben we de pijltjes i.p.v puntjes op de i. Omdat we graag verder gaan dan alleen de puntjes op de i zetten. Wij gaan voor de beste beleving!” Onze missie is namelijk de beleving tussen mensen en digitale oplossingen verbeteren.

Waar ligt de focus nu en in de toekomst?
Focus is enorm belangrijk bij ondernemen. Waarop focussen jullie?
“Met ons compacte team in design en development ligt onze focus op digitale oplossingen. Tajriba focust zich als op het ontwikkelen van de beste webshop, webapplicaties, websites en software op maat. Onze klanten zijn vaak MKB bedrijven.

Veel klanten komen bij ons omdat ze weten dat wij de specialisten zijn op het gebied van techniek en ook aandacht hebben voor de beleving oftewel het design en de werking van software. Dit zorgt voor mooie en functionele resultaten. Met de nieuwe naam gaan we de aankomende tijd weer veel projecten ontwikkelen!”

www.tajriba.nl

Meer blogs

Wat zegt een score in de veelgebruikte tool Google PageSpeed? Het zijn snelheid en gebruiksgemak scores van je website prestaties op mobiel en desktop. Er...

Lees meer

Versie 2.0.3 (dec 2022): Versie 2.0.2 (nov 2022): Problemen opgelost:...

Lees meer