Review van de iPad Pro en Pencil

Inleiding

Tajriba experimenteert graag met de laatste gadgets. De afgelopen week heb ik met de nieuwe iPad Pro gewerkt. Verder hoort daar natuurlijk ook de Apple Pencil bij. Hier beschrijf ik de ervaringen en mogelijkheden.
De allereerste iPad verscheen in 2010 op de markt. Met als doel: Apps gebruiken, boeken lezen, e-mailen en internetten via Safari. Steeds meer van deze taken doen we nu op de grotere iPhone of Macbook. Apple merkt dat en de verkoopcijfers van de iPad zijn dalende. Wat doe je dan? Een nog betere iPad maken.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk van de Apple iPad Pro 32gb Space Grey: Een mooi afgewerkt device! Dun maar het voelt niet te licht met het idee “hij gaat uit mijn handen vallen”. De materiaalkeuze en afwerking is zoals we gewend zijn van Apple. Dat mag ook wel, want je betaald immers best veel geld voor de Pro uitvoering!

Vijf pluspunten

1. True Tone klinkt als een leuke verkoopfeature maar is erg prettig voor je ogen
2. Lekker licht maar niet “te licht” (440 gram)
3. Goede camera (4K video is scherp!)
4. De luidsprekers (4 stuks!) die erg goed geluid produceren
5. Ook buiten een goed afleesbaar scherm

In de praktijk

Wij gebruiken de iPad als testdevice een paar keer per week. Om websites te testen.
En soms prive voor een filmpje of boek. Maar nu met de nieuwe iPad is er iets nieuws: de Pencil.
Hiermee kan je tekenen, direct op het scherm van de iPad zonder vertraging.
De Pencil werkt erg goed, heeft een lange batterijduur en laad snel op.

Vorige week heb ik er wireframes mee getekend. Dit kan ook op de computer, maar dit werkt veel sneller. De Apps van Adobe zijn bij uitstek wel de beste. Adobe apps werken erg goed en bestanden zijn makkelijk te delen met Illustrator en als PDF bestand.

Minder goed

De Apple Pencil voelt goed doordacht. Echter je kan hem niet standaard aan de iPad bevestigen (bijvoorbeeld magnetisch). Je hebt nu altijd een los “potlood” die je niet makkelijk kan opbergen.
Het losse dopje op de achterkant kan je ook makkelijk kwijtraken. Versie 2 van de Pencil zal deze kleinigheden vast doen vergeten.

Galerij

Conclusie

De naamkeuze voor de iPad Pro is terecht. Je hebt een beter scherm, ondersteuning voor de Pencil, goede camera en alles werkt soepel. Met de Apple Pencil gaan wij het nu vaker gebruiken binnen Tajriba. Vooral voor wireframes en aantekeningen.

* Bronnen: Wikipedia en Apple.com

Meer blogs

Direct een perfecte webshop bestaat niet Het starten van een e-commerce site, een webshop is niet in 3 dagen geregeld. Er gaat veel voorbereiding aan...

Lees meer

Grote of kleine projecten; wij testen ze goed. Graag vertel ik meer over ons interne testproces en hoe we dit als internetbureau uitvoeren. We kunnen...

Lees meer