PWA webshop laten maken

Door de toename van het mobiele gebruik, geeft Google de prioriteit aan mobiel in plaats van desktop zoekresultaten. Met de komst van mobile-first is Google de content van de mobiele zoekresultaten als belangrijker gaan beschouwen. Kijkend naar de toekomst is het daarom verstandig om het idee van Progressive Web Apps, te overwegen in de ontwikkeling van een headless webshop.

Wat is een Progressive Web App (PWA)

Een Progressive Web App is een zeer succesvolle webshop. PWA maakt gebruik van technologieën die uw klanten een ervaring biedt die vergelijkbaar is met de apps (native apps) op hun telefoon of tablet.

Inmiddels groeit de interesse voor een PWA ook voor e-commerce. Steeds meer webshops passen de techniek toe. En terecht, want het heeft veel voordelen.

Wanneer is mijn webshop PWA-proof?

Een applicatie met een progressieve techniek is een volwaardige PWA als voldaan is aan de volgende eisen:

1. Snelheid
Een webshop gebouwd als PWA is anders opgebouwd dan huidige webshops. Door het inladen van progressieve technieken waarbij functionaliteit na de kern in lagen wordt ingeladen werkt alles veel sneller.

2. Betrokkenheid
Stuur uw klanten push-berichten en creëer meer fans! Stuur actuele informatie over bijvoorbeeld promoties, de status van de bestelling en de leverdatum. Een slimme manier om gebruikers te bereiken! Verder kunnen klanten de webshop toegevoegen aan het startscherm.

3. Beste mobiele ervaring
Door het aanbieden van de best mogelijke aankoopervaring voor (mobile) e-commerce gaan conversies op smartphones en tablets enorm omhoog.

Bewijs van het succes

Voorstanders van een Progressive Webshop zijn een website begonnen met succesvolle projecten die een PWA hebben laten maken. Via www.pwastats.com kan je deze projecten bekijken.

Onze ervaringen

Het is een relatief nieuwe oplossing. Toch hebben wij veel ervaring opgedaan met de technieken die in een PWA gebruikt worden. Zo hebben wij o.a. evaring met VueJS Storefront. Daarom zijn we in staat om onze klanten te ondersteunen bij het implementeren in hun webshop.

De belangrijke voordelen

De voordelen van een PWA voor uw klanten:

– De gebruiker hoeft de applicatie niet te downloaden van Google Play of de Apple App Store. De gebruiker kan gewoon via de browser de webshop bezoeken.
– Snellere laadtijd vergeleken met webshops die deze technologie niet gebruiken.
– Offline toegang dankzij de service workers. Zijn er problemen met de internetverbinding dan werkt de applicatie nog steeds!

pwa webshop laten maken

PWA webshop laten maken?

Stefan Dijkstra - PrestaShop developer

Een Progressive Web App ontwikkelen voor uw webshop? Met een snellere laadtijd, stijging in conversie, en voor uw klanten de beste online shopping ervaring. Nieuwsgierig? Neem dan gerust even contact op.

Bel ons Mail ons